2014

Jag vill passa på och önska alla mina läsare och hemsidebesökare en riktigt god jul! Jag tar lite julledigt fram till 7 januari och är då tillbaka med nya projekt och spelningar.

Läs hela inlägget »

I veckan var jag i Stockholm och sjöng på en begravningsgudtjänst i Katarina Kyrka på Södermalm. Jag har sjungit där en gång tidigare och det är sådan fantastisk akustik i kyrkan vilket gör att jag tycker väldigt mycket om att sjunga där. Att sjunga vid begravning är alltid speciellt och det betyder mycket för mig att få tillföra något extra under en så jobbig stund. I tisdags sjöng jag dessutom två sånger som jag tycker otroligt mycket om och bara därför kändes det också extra fint.

Jag hoppas få återkomma till Katarina kyrka snart igen men kanske under mer glada tillställningar.

Läs hela inlägget »

Under fredagen hann jag både med repetition inför julshowen tillsammans med Frida och senare på kvällen åkte jag till Nyköping och spelade hos Länsstyrelsen i Södermanland, som arrangerade en så kallad medaljfest. Det var en fantastiskt rolig kväll och mitt framträdande var väldigt uppskattat. Jag fick sälja flera av mina skivor och förhoppningsvis kan jag komma tillbaka och underhålla en annan gång. Det var underbart fina lokaler och jag blev dessutom bjuden på en fantastisk treträttersmeny, ett plus i detta yrke att man ibland får lyxmat! Allt som allt en toppenspelning och kväll.

Läs hela inlägget »

Nästa fredag 5 december har jag och min fina vän Frida premiär för vår Julshow som vi ska spela på Megs kök och trevligt i Malmby vid tre tillfällen i samband med deras julbord. Så här beskriver vi showen:
"Glitter – en julshow av Ellinore Eriksson och Frida Wingren. När det är som mörkast förgyller vi er tillvaro med en glittrig show, fylld av stämning, glädje och dans! Medan ni njuter av underbar julmat njuter vi av att få underhålla er, med hjälp av gamla och nya klassiker från juletid och resten av året."

Välkomna!

 

Läs hela inlägget »

Under min sista föreställning av Förr i världen var himmelen blå fick jag fotografhjälp från en bekant som heter Stefan Mann. Jag hoppades på några fina bilder och för ca två veckor sedan fick jag en hel mapp med över 130 fantastiska bilder! Så roligt att ha för nu och framtiden, redan nu är det härligt att titta tillbaka, tänk då hur det blir om några år... Jag bjuder på några bilder som alltså är fotade av Stefan. Tack ännu en gång för ett toppenjobb!

Läs hela inlägget »

Förra veckan bubblade jag ju på Sörmland topp 5 med låten Sommarö och igår fick jag veta att jag kommit direkt in på listans andraplats! Jag blev superglad och förvånad och tackar så mycket för alla röster, för att jag ska få vara kvar på listan så behöver jag era röster även denna vecka. Det kostar som ett vanligt sms och man kan endast rösta en gång. Skriv p4sörm 2 och skicka till nummer 72250 senast måndag midnatt så hoppas vi att jag ligger kvar på listan. Tack!

Läs hela inlägget »

Ikväll har jag varit på Callanderska Gården i Mariefred och framfört mitt Monica Zetterlund-program för Mariefreds Hembygdsförening. Det var helt proppat i den lilla lokalen och det var så roligt att så många kommit för att lyssna. Det var ju på föreningens förfrågan som jag kom i kontakt med Barbro Hörberg och det är jag evigt tacksam för, men jag älskar också att framföra Monicas sånger och det skulle vara så roligt att få göra det med ett riktigt band eller pianist någongång så jag bara kunde fokusera på att sjunga de fantastiska sångerna! 

Jag fick så fina blommor från hembygdsföreningen och en skiva från en representant från Monica Zetterlund-sällskapet som var och lyssnade. Så roligt att bli så uppskattad, Tack!

Läs hela inlägget »

Idag döptes min lilla brorsdotter Elvira i Hällby kyrka utanför Eskilstuna. Jag fick äran att sjunga för henne och hennes föräldrar önskade låten; Innan himlen faller ner, av Kent. Det är jättekul att de dessutom valt att ge henne mitt namn som ett andranamn. Det var en mycket fin dopgudstjänst och Elvira sov igenom hela. Framträdandet gick bra och jag känner mig nöjd, jag tycker det är fantastiskt kul att sjunga på dop och vigslar, det är en så glad, härlig stämning.

Läs hela inlägget »

Idag har den första snön fallit och det har ju såklart sin charm men själv längtar jag redan efter sommaren. Det som är positivt just nu är att jag har massor av roliga spelningar på gång och det blir två fullspäckade månader som avslutar 2014. 

Jag bjuder på en somrig bild från linblommningen, fotad av Kristoffer Elmqvist som också fotat bilden till min affisch.

Läs hela inlägget »
Etiketter: bilder, sommar, bakom

Jag bubblar på radiotävlingen Sörmland topp 5 i P4 Sörmland denna vecka. Ni röstar genom att skicka p4sörm 6 till 722 50 senast måndag kl.24. Ni kan lyssna på låten här och köpa min skiva här

Läs hela inlägget »

Jag har nu en cd-skiva till salu här på hemsidan. Skivan innehåller fem sånger där jag tolkar Barbro Hörberg. Jag tycker skivan blev superbra och jag hoppas att många vill köpa den och upptäcker Hörbergs sånger.

Låtarna är inspelade hos Diggans ljud och studio med Stickan Sundin och det kommer säkerligen bli fler samarbeten med honom då det har funkat superbra!

För 60 kronor blir skivan din och då skickar jag den med brev. Gå in här för att komma direkt till butiken. 

Läs hela inlägget »

På fredag har det gått hela tre veckor sedan premiären av min föreställning, Förr i världen var himmelen blå. Det känns så verkligt och overkligt på samma gång, verkligt eftersom jag varit delaktig i varenda detalj av föreställningen och verkligen har fått jobba riktigt hårt, därför är det en extremt häftig känsla att se på resultatet och känna sig nöjd! Overkligt känns det eftersom det har gått så fruktansvärt fort alltihop och det är ibland lite svårt att inse vad jag faktiskt hållit på med alla timmar jag lagt ner på detta, overkligt också att det kunde bli så lyckat, i alla fall ur min synvinkel.

Sammanlagt spelade jag fem föreställningar i Kulturskolans aula, det var olika antal åskådare men ca 20 som färst och 45 som flest. En hel del vänner, familj och bekanta kom såklart men också en stor andel "okänd" publik, vilket kändes extra häftigt! Att människor som inte har någon relation till mig väljer att betala pengar för att se föreställningen betyder otroligt mycket för mig. Alla fina ord jag fått höra efteråt som verkligen värmer och lyfter. 

På den tredje föreställningen skedde en filminspelning och jag fick hjälp av två jätteduktiga filmare att föreviga detta. Jag var inte helt nöjd med föreställningen den kvällen då den dels började med två malörer vilket självklart påverkar helhetsintrycket men framförallt min egen känsla, Det kan ju dock aldrig vara perfekt och jag är så tacksam att det finns på film, tänk att se det om några år, fantastiskt kul! Vill ni se föreställningen i sin helhet på film så finns den på YouTube.

Något som också funkat riktigt bra har varit samarbetet med Strängnäs Kulturskola som har varit helt ovärderligt hjälpsamma. De gav mig stor frihet kring lokalen och strålande professionell teknisk hjälp. Så häftigt att man väljer att främja kulturen och stötta projekt som detta!

Jag känner mig långt ifrån färdig med denna föreställning och det finns redan planer för framtiden. Det positiva med att sätta upp något ensam på det här sättet är att man blir väldigt flexibel.

Inom en snar framtid kommer jag få en hel del fina bilder att visa från föreställningen.
 

Läs hela inlägget »

Imorgon är det äntligen dags för föreställning igen och jag laddar för fullt, det kommer nog blir hur roligt som helst. Här poserar jag med en vacker ros jag fick på premiären. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Premiären och lördagens föreställning av Förr i världen var himmelen blå blev båda väldigt lyckade! Jag fick sån fin respons och det var så roligt att äntligen spela inför publik och få applåder och reaktioner efter att ha repeterat och kört genomdrag av föreställningen i ensamhet. Denna vecka spelar jag vid tre tillfällen, torsdag kl.19, fredag kl.19 och lördag kl.17 Biljetter finns här eller köps på Aubergine Tyg & Attityd i Strängnäs.

Bilderna är tagna under lördagens föreställning av min kära mamma! Jag är så himla nöjd med scenografi och kläder, eller jag är faktiskt nöjd med allting och är så stolt över mig själv att jag fick ihop detta!

Så missa inte detta, jag lovar att om ni gör det kommer ni ångra er sen!

Läs hela inlägget »

Idag var jag med i direktsändning i Sveriges Radio P4 Sörmland under eftermiddagsprogrammet. Jag intervjuades av underbara Johanna Iggsten och fick sjunga tre sånger i direktsändning. Här kan du lyssna på inslaget.

Läs hela inlägget »

Imorgon är det äntligen dags för premiär. Allt är på plats och jag är så otroligt laddad. Morgondagen består av små finjusteringar i föreställningen och ett besök i radio P4 Sörmland. Har du inte bokat din biljett än så är det inte försent och föreställningen spelas 5 gånger. Det kommer bli magiskt och jag är så glad att jag fick detta i land! Så välkomna att se: Förr i världen var himmelen blå!

Läs hela inlägget »

Det är mindre än en vecka kvar till premiären av min föreställning Förr i världen var himmelen blå och nu börjar nerverna smyga sig på. Det ska bli så otroligt kul att gå in i sista veckan och ordna alla detaljer för att få detta att bli så bra som det bara kan bli! Glöm inte att boka biljetter, det gör ni smidigast här!

Läs hela inlägget »

Förutom massor av repetitionsarbete har jag även tre spelningar denna vecka! I tisdags höll jag i ett internationellt quiz för anställda på Pfizer som kommit till Strängnäs från hela världen för något de kallar innovation week. Det var fantastiskt roligt och väldigt uppskattat. Idag ska jag först bege mig till Åker för att spela på ett invigningsmingel och senare iväg till Trosa för att hålla i ett musikquiz för ett företag! Jag längtar så till premiären som är om drygt en vecka och jag tror det kommer bli så jäkla bra! Glöm inte att boka biljetter.

Bjuder på en bild från Quizet i tisdags.

Läs hela inlägget »

Detaljerna i scenrummet börjar sättas och det kommer bli en hel del rekvisita likt affischbilden, bland annat den underbara röda kobratelefonen. Jag har även fått låna fantastiskt fina skor och 60/70-talskläder av en vän, de röda skorna på bilden är ett av paren, helt magiska! Ett nyinköpt läppstift ska vara med och en fin gammal pigtittare. Biljettförsälningen rullar på och nu när jag går in i slutfasen blir det i princip jobb hela tiden, men det kommer bli jättebra när alla bitar sitter på plats. Jag kommer känna mig så stolt efter att ha gjort en sådan här produktion.

Läs hela inlägget »

Arbetet med föreställningen pågår intensivt just nu och det är mycket som ska göras. Jag nöter manus men har även mycket runtom att ordna, kontakter med tidning, radio och även arbete med scenografi och kläder. Jag har fått låna massor av fina 60-70talskläder av min vän Stina och söker nu efter detaljer till scenografin och väldigt många är hjälpsamma och vill låna ut sina ägodelar, det uppskattas mycket! 

Läs hela inlägget »

Idag är det endast en månad kvar till premiären av min föreställning Förr i världen var himmelen blå och det känns som att saker börjar falla på plats. Manuset är färdigslipat, PR-arbetet är i full gång och premiärinbjudningarna är skickade. Innan dess ska jag dock klara av ett tiotal spelningar i andra sammanhang och fortsätta mitt jobb som musiklärare. Det är minst sagt fullt upp men att arbeta med detta projekt är så himla roligt och jag har redan lärt mig en ocean av nya saker innan föreställningarna ens har dragit igång. Det känns så himla bra! Fortsätt boka biljetter och läs gärna om föreställnings uppkomst här.

Läs hela inlägget »

Jag har kommit in i en period när jag lyssnar mycket på Janis Joplin. Hon är en så fantastisk sångerska och jag blir så fascinerad över hennes röstuttryck. Tragiskt att hon inte fick fortsätta skapa musik.

Läs hela inlägget »

Nu har mina affischer äntligen tryckts och jag är så nöjd! Dessa kommer snart att sättas upp överallt dit jag når!

Läs hela inlägget »

I två månader arbetar jag som musiklärare på en grundskola i Strängnäs. Det är en stor utmaning men också väldigt kul! Det innebär att jag har extremt mycket att göra framöver med både föreställningen och nytt jobb men förhoppningsvis så finner jag inspiration i allt jag har för mig.

Läs hela inlägget »

Förra veckan lanserade jag mitt kommande projekt på min Facebook-sida och nu tänkte jag även skriva om det här på bloggen.

I höst ska jag nämligen sätta upp en musikföreställning baserad på vissångerskan Barbro Hörbergs texter. Musik och teater möts på ett nytt sätt i en enkvinnasshow som handlar om allt det där som aldrig blir gammalt.

Jag kommer att ge fem föreställningar i aulan på Kulturskolan i Strängnäs följande datum:
 10/10, 11/10, 16/10, 17/10 och 18/10.

Bokning av biljetter sker på Nortic.se eller köps på Aubergine Tyg & Attityd, Gyllenhjelmsgatan 18, Strängnäs för 60 kronor. 

Detta ska bli så fantastiskt roligt och jag hoppas att just DU kommer och tittar!

Läs hela inlägget »

Idag är det exakt ett år sedan jag var på audition för att bli en av deltagarna i Team Wille och Körslaget. Det var starten på en av de roligaste perioderna i mitt liv, en extremt händelserik och hektisk tid.

På just auditiondagen när jag sjungit för den första juryn och väntade på att få sjunga för Wille Crafoord och resten av teamet så var jag nära att åka därifrån och strunta i det då det drog ut på tiden och jag hade andra planer för kvällen. Men jag stannade kvar och idag är jag fruktansvärt glad för det. Jag har fått så mycket erfarenhet av Körslagetresan och träffat så fantastiskt fina människor som blivit vänner för livet. Jag kommer  nog aldrig vara med om något liknande igen och jag känner sådan tacksamhet att jag fick uppleva detta! Här kommer en bildkavalkad:

I väntan på att få sjunga för juryn. Först fick man sjunga för en "förjury" och gick man vidare därifrån så fick man sjunga för Wille och det filmades dessutom. Därefter fick man veta om det var ett Nej, ett Kanske eller ett Ja och för mig blev det ju ett Ja!

Såhär glad blev jag när Wille frågade om jag ville vara med i kören. 

Från vårt första tv-framträdande; Musik ska byggas utav glädje, då jag var med och frontade tillsammans med Frida och Maarit.

Det var underbart att få bli stylad och sminkad varje vecka och jag saknar min fina lila paljettklänning.

Minns fortfarande känslan jag hade i denna stund när framträdandet precis var färdigt, vi hade satt numret så himla bra och vetskapen om att en miljon människor sett det på tv var sjukt maffig!

Hela familjen blev involverad och alla hade lila Team Wille-tröjor. Varje vecka var massor av supporters med i studion och hejade på oss. Här min pappa och storasyster.

Så här glada blev vi när vi gick vidare till nästa vecka! Vi hann vara med i fyra program innan vi åkte ut.

Vi var även med i finalprogrammet efter några veckors uppehåll och när det var avgjort blev det konfetti och partaj!

Läs hela inlägget »
Etiketter: körslaget, team wille, 2013, tv4

I lördags var det alltså dags för SM för gatumusikanter i Mariefred. Det var en helt fantastisk dag med solsken, glada människor och massa härliga musiker! Jag spelade i två omgångar, en timme åt gången och det blev en väldig blandning av sånger. Detta år röstade publiken via mobiltelefoner och det verkade väldigt smidigt. När alla spelat färdigt presenterades vinnarna i de två olika klasserna; grupp och singelartist. I gruppklassen vann gruppen JA! från Umeå och vinnarartist var Ruben och hans enmansband, han försvarade då sin titel eftersom han vann även 2013. Dagen efter fick jag se resultatlistan och det visade sig att jag kommit tvåa i singelklassen! Det gjorde mig hur glad som helst och jag tackar ödmjukast för alla röster. En underbar upplevelse och dag i sin helhet.

Läs hela inlägget »

På lördag är det dags för det årliga evenemanget SM i gatumusik som går av stapeln i Mariefred. Tävlingen startade år 2010 och varje år har jag varit upptagen så jag har varken tävlat eller varit där och tittat. Men i år är det äntligen dags, kl.11.30 på lördag så drar det igång! Jag ser inte detta som något annat en än kul upplevelse och ett tillfälle att få erfarenhet och att få göra lite reklam. Jag kommer säkerligen få träffa en massa härliga människor dessutom! Vinnaren utses av publiken och röstning sker via mobiltelefoner. Hoppas många av er kommer dit, jag tror det kommer bli en fantastisk dag! Läs mer om eventet här>>

Läs hela inlägget »

Jag har sedan några månader tillbaka gått i tankar om att investera i ett nytt ljudsystem. Tack vare hjälp från flera olika håll landade jag tillslut i ett system från Bose som underlättar extremt mycket för mig! Dels är det enkelt att transportera och packa in i bilen. Men den kanske största skillnaden för mig är att jag ställer mig framför ljudpelaren när jag spelar och därmed slipper ha någon annan typ av medhörning. Jag är grymt nöjd och längtar efter att få använda det på fler spelningar!  

Läs hela inlägget »

Jag får ofta frågan av arrangörer, vänner och bekanta vad för sånger jag spelar och har på min repertoar. Då brukar jag svara att jag nog spelar allt! Visst är det en sanning med modifikation men är det något jag är nöjd med och ser som en av mina styrkor som trubadur, är det min breda repertoar som innehåller musik från tidigt 1900-tal fram tills året 2014. Visst händer det ibland att jag får förslag på låtar att sjunga som jag inte ens hört talas om och nångång önskas någon riktig klassiker som jag ännu inte lärt mig men nästan varje gång jag spelar någonstans får jag beröm för min bredd och det gör mig så glad!

Om någon frågar vad jag spelar helst svarar jag ofta svenska visor och anledningen är ju att det gör sig väldigt bra med gitarr och sång. Även om jag får önskningar på sånger jag inte spelat förr så kan jag oftast köra en refräng eller en vers och bara man har någorlunda koll på texten så funkar det bra! Så när ni är på någon spelning med mig, önska låtar! Det är så jag lär mig nya och breddar min repertoar ännu mer.

Läs hela inlägget »

Igår var det dags för ännu en trevlig räkkryssning för min del och det blev en lyckad kväll även om det var galet svettigt då det var den hittills varmaste dagen på året! Jag underhöll glada kryssningsgäster och det blev precis den där perfekta stämningen som jag gillar så mycket, när publiken önskar låtar, sjunger med och man har en mysig dialog. Det är en fördel på båten att man sitter väldigt intimt och nära varandra, det gillar jag!

Inom kort ska jag avslöja mitt projekt som jag jobbar på inför hösten!

Läs hela inlägget »

Tänkte bjuda på lite bilder från de senaste dagarna. I onsdags hade jag finbesök när jag satt och klinkade lite på gitarren, min systerson Adrian var nämligen med mig och lyssnade snällt och sjöng med på sitt egna lilla vis. Adrian älskar musik och att dansa! Jag har en liten minigitarr med nylonsträngar hemma som var min första gitarr, den funkar bra att öva in nya låtar på även om den är lite underdimensionerad.

Under onsdagen höll jag som sagt i quizet på Harrys och på vägen dit i bilen satt jag och sjöng. Som uppvärmning gillar jag att sjunga The phantom of the opera innan spelningar! Pappa som satt med i framsätet tog en bild på mig.

I veckan anlände även ett stort postpaket hem till mig. Jag har nämligen beställt ett nytt ljudsystem som leverarades häromdagen. Jag ska berätta mer om det senare men jag kan säga att det är materiell lycka på hög nivå, därför blev jag såhär glad:

Läs hela inlägget »
Etiketter: bakom, utrustning

Igår var jag quizvärd på Harrys i Strängnäs för fjärde gången och det var som vanligt en grymt rolig kväll! Helt fullsatt med glada quizare och jättehärlig stämning.

 

Nu längtar jag redan till nästa quiztillfälle som är redan om två veckor, den 13:e augusti. Välkomna då!

Läs hela inlägget »

Häromdagen fick jag hem ett superfint tackkort på posten efter att jag sjungit på en namngivningsceremoni åt en familj i Stockholm. Det är alltid lite extra roligt att få uppskattning via post då det ganska sällan kommer hem handskrivna brev till mig.

Läs hela inlägget »

Idag är det den 11:e juli och min namnsdag! Jag har alltid varit nöjd med mitt namn och tycker det är lagom ovanligt och fint. Den vanligaste stavningen på namnet är det som idag står i almanackan, nämligen Ellinor, men mina föräldrar valde att sätta ett litet E på slutet, dock stumt men ändå en skillnad. Detta har dock ställt till det lite för mig då många personer inte uppfattar den lilla men väsentliga skillnaden. Framförallt är det problematiskt när det kommer till sökningar på internet om mitt namn stavats fel, även för min egen del känns det mycket konstigt när det lilla e:et utelämnats just för att jag faktiskt heter Ellinore. Men det gäller att ligga i och se till så att fel blir till rätt och en vacker dag så slipper jag påminna att jag faktiskt heter Ellinor-eeeee! 

Läs hela inlägget »

Idag fick jag hem en LP-skiva som jag vunnit på auktion på internet. Barbro Hörbergs Gråt i gräset. I väntan på att spelas får den hänga på väggen som konstverk!

Barbro är ju en av mina stora favoriter och jag har ju framfört flera temakonserter med hennes sånger och projektet jag jobbar med och som jag ska presentera inom kort kommer att kretsa kring just Barbro!

Läs hela inlägget »

Igår höll jag för tredje gången i Musikquizet på Harrys i Strängnäs. Det var fullsatt och blev en toppenkväll med ett ganska svårt quiz. Jag fortsatte även att spela efteråt tills det närmade sig stängning och hade en härlig publik som var på hugget.

Nu har jag ett spelningsuppehåll till nästa helg och kommer ägna mig åt mycket planering inför ett projekt som jag inom en snar framtid ska berätta om.

Jag bjuder på en bild som en ur besättningen på Sjösaga tog på mig i måndags.

Läs hela inlägget »

Det har blivit en hel del båtturer den senaste veckan! Sommarens räkkryssningar med Rederi Mälarstaden har dragit igång och jag har hittills spelat på premiärturer med M/S Sjösaga från både Strängnäs och Mariefred samt en andra kryssning från Strängnäs. Dessa kryssningar är enligt mig ett jättemysigt format med smarriga räkor, goda tillbehör och så härlig och somrig underhållning som jag står för på flertalet av dessa kryssningar! Dessutom är det musikquiz varje kryss med fint pris till vinnaren. 

Kolla in kalendern på startsidan för att se datumen jag spelar och boka plats på Rederi Mälarstadens hemsida.

Välkomna!

Läs hela inlägget »

I söndags var jag med min storebror och svägerska på Kentkonsert på Gärdet i Stockholm. Jag har aldrig varit ett frälst Kent-fan men har alltid gillat deras musik och texter och har dessutom några av deras låtar i min repertoar. Det var som en mini-festival med andra artister som Kent själva bjudit in, och nästan alla gästartister var kvinnor, dessa spelade under eftermiddag och kväll innan Kent avslutade festen!

 

Jag blev berörd flera gånger under konserten och som alltid när jag hör grymma lyriker blir jag sugen på att skriva mer egen musik! Det var också underbart att se såna härliga tjejer med sån power på scenen, blev exempelvis imponerad av artisten Elliphant som körde innan Kent, inte min musiksmak men hon hade sån energi och härligt kroppsspråk på scenen, sjöng och rappade grymt bra dessutom!

 

Jag laddar för en vecka fylld av planering, repetition och förhoppningsvis tid för lite eget skrivande. Jag smider stora planer inför hösten just nu och jag hoppas kunna avslöja dem redan nästa månad!

Läs hela inlägget »

Ikväll befinner jag mig på Slottspaviljongen i Mariefred och underhåller från kl.19. Det är Tex-Mexbuffé och jag kommer sjunga hela kvällen. Boka bord eller dyk bara upp och ät eller drick. Välkomna!

Läs hela inlägget »

I fredags på självaste nationaldagen spenderade jag alltså kvällen på Gripsholms Värdhus och trubadurade! Det var en kylig men mycket trevlig kväll och det blev både mysig middagsmusik och lite mer fartfullt mot slutet. 

På lördagen sjöng jag på ett jättevackert bröllop i Fogdö kyrka, för första gången på ett bröllop var jag inte ensam sångerska utan sjöng tillsammans med Cecilia och Emilia från Team Wille och vi fick även ackompanjemang av en kusin till bruden som var fantastiskt duktig på fiol. Vi sjöng sångerna Öppna din dörr och Utan dina andetag och brudparet var väldigt nöjda och lyckliga! Emilia till vänster och Cecilia i mitten, tack för ett fantastiskt samarbete tjejer!

Jag spelade även efteråt på deras bröllopsmingel på Ulvhälls Herrgård men det blev en ganska kort stund då gästerna satte sig till bords rätt så tidigt. Jag hann i alla fall bjuda på några mysiga sommarsånger och när jag väntade passade jag på att ta en bild.

Läs hela inlägget »

På fredag är det Sveriges nationaldag och det brukar ofta betyda att jag har något framträdande inbokat. Jag har varit på Mälsåkers slott flera år och uppträtt på den fina terrassen, och även i Strängnäs då firandet var i Ugglans park men i år blir det istället i Mariefred där jag kommer köra kvällsunderhållning på Gripsholms Värdshus. Inte på ett slott men med väldigt vacker utsikt över ett. 

Kl. 20.00 drar jag igång på deras fina uteservering och underhåller till sen kväll. Så välkomna dit att äta eller bara ta ett glas och lyssna på mig. Jag hoppas på toppenväder! 

Läs hela inlägget »

Om en vecka är det återigen dags för mig att hålla i MusikQuizet på Harrys i Strängnäs! Årets Quizvinnare kommer att utses och det kommer vara extra fina priser i potten! Det vill ni absolut inte missa, därför bokar ni bord här. Jag filar på ett riktigt bra quiz och tror det kommer bli en grym kväll. Välkomna! 

Läs hela inlägget »

Som trubadur är jag oftast ensam under mina spelningar, det blir därför svårt att ta bilder på mig själv när jag uppträder. Ibland får jag sällskap av min sambo eller min pappa när jag är iväg och det är väldigt roligt och förhoppningsvis får jag då också lite bärhjälp. När jag har någon med blir det oftast någon bild tagen också men oftast är så alltså inte fallet. 

Ibland tar någon i publiken eller sällskapet någon bild och har jag tur skickar de över dem sen men det sker inte alltför ofta. Har ni bilder på mig som ni tagit under en spelning får ni därför väldigt gärna höra av er och maila dessa! ellinore.eriksson@hotmail.com

När jag är själv blir det därför oftast bilder på utsikten från scenen, bilder jag tagit med min front face-kamera eller annat i omgivningen. Såhär kan det alltså se ut:

Läs hela inlägget »
Etiketter: bakom, bilder

Just nu är det minst sagt fullt upp med spelningar och det skiljer sig åt en hel del vad för platser jag är på och spelar. Förra lördagen sjöng jag på ett bröllop och det var en fantastisk dag från början till slut. Jag fick vara med både i kyrkan, där jag sjöng två sånger och även efteråt på själva festen då jag spelade under minglet och höll i ett musikquiz på kvällen. 

På onsdagen gjorde jag premiär på M/S Havsörnen för denna säsong och underhöll en otroligt härlig publik till sjöss med härliga sommarsånger och musikquiz. 

Dagen efter var jag i Strängnäs då klädbutiken Tre Små Rum invigde sina nya lokaler med mingelkväll. Jag uppträdde under kvällen medan gästerna kikade på alla fina kläder och drack bubbel. En väldigt rolig och annorlunda spelning!

På lördagen var det dags för dop för en underbart söt liten Emma i Ytterselö kyrka i Stallarholmen och under Gudstjänsten sjöng jag två sånger och underhöll även efteråt när gästerna träffades och åt mat.

Kort sagt blev det en ytterst fullspäckad vecka och även om det krävs mycket planering och övning så älskar jag detta! Nu har jag varit "gigledig" i fyra dagar men ikväll är det dags igen då jag ska uppträda för anställda på Pfizer i Strängnäs som ordnar en Sommarfest!

I helgen blir det sedan en namngivningsceremoni och en 50-årsfest!

Läs hela inlägget »

På Kultur14 så fick jag för tredje gången göra mitt Barbro Hörberg-program. Jag fick framföra det i en fantastiskt vacker villa på Klostergatan i Strängnäs som kallas för Klostervillan, Ann Ekwall som bor i huset hade öppnat upp för allmänheten och hade några programpunkter i sitt hus under dagen. Om jag inte minns fel är huset byggt på 1800-talet och det var så häftigt att få uppträda i den fina miljön. Ett plus var att jag dessutom kunde köra helt akustiskt tack vare den fina akustiken. 

Efteråt så passade vi på att fotografera lite i de fina salongerna!

Läs hela inlägget »
Etiketter: 2014, bilder, k14, kultur14

Lördagens kulturfest blev mycket lyckad trots det tråkiga regnvädret. Jag själv var nöjd med mina framträdanden och hade en fantastiskt rolig dag om än hektisk. Det var så roligt att jag fick göra båda mina program med Barbro Hörberg respektive Monica Zetterlund igen och jag hoppas det blir många fler gånger. Sedan gjorde jag även ett framträdande där jag sjöng mina egenskrivna sånger blandat med artister som inspirerat.


Tack till alla som kom och lyssnade!

Läs hela inlägget »

Imorgon är det äntligen dags för Kultur14! En kulturmanifestation i Strängnäs som bjuder på allt! Liksom alla tidigare år så kommer jag att framträda och detta år blir det under tre tillfällen med tre olika program.

På bilden kan ni se vilka tider och var jag spelar. Jag känner mig väldigt taggad, förberedd och hoppas på en toppendag med mycket publik.

Välkomna!

Läs hela inlägget »

Fredagen den 11 april återinvigdes restaurangen Slottpaviljongen i Mariefred i ny regi av Helena och Tobias, tidigare ägare till Terrassen, Gripsholms golfrestaurang. Jag spelade på premiärkvällen, då det var helt fullbokat och så bra stämning! Under långfredagen var jag på plats igen och uppträdde, det var en jättemysig stämning och en engagerad publik som var med och önskade låtar vilket jag alltid tycker är kul!

Det är verkligen ett ställe jag kan rekommendera alla att gå till, fantastisk mat, supermysig lokal och uteservering samt en oslagbar utsikt! På Valborg är jag där igen och sjunger, efter firande med brasa i Mariefred, ca kl.22. Förhoppningsvis blir det flera speltillfällen i sommar också.

Kika gärna in på Slottspaviljongens fina hemsida som de designat med hjälp av Hemsida24, liksom jag!

Läs hela inlägget »

Imorgon kommer jag att hålla i ett MusikQuiz på Harrys i Strängnäs. Jag tror det kommer bli en fantastisk kväll och jag hoppas många hittar dit! Vill man vara säker att få plats är det hög tid att boka ebord, annars får man kika in och hoppas att det finns någon plats kvar då denna programpunkt är mycket
omtyckt.

Jag kommer bjuda på all möjlig musik och ska göra allt för att hålla stämningen på topp, dessutom utlovas fina priser till vinnande lag. Så missa inte detta!

Boka bord>>

Hoppas vi ses imorgon!

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln