Egen musik

Jag får ofta frågan om jag skriver egen musik och då svarar jag att; ja det gör jag! Jag har ett litet lager med egenskrivna sånger som jag visserligen spelat live några gånger men som inte riktigt kommit ut till världen än. Jag har planer på att ta tag i detta och spela in min egenskrivna musik så småningom men har märkt att jag blir väldigt självkritisk när det kommer till eget skrivande. De sånger jag skrivit hittills skulle jag säga är en blandning mellan jazzig pop och visa, med texter på svenska. En av de första sångerna jag skrev och blev nöjd med heter Sen dagen då du kom och skrevs till min brorsson Sixten inför hans dop. 

När min storasyster gifte sig spelade jag också en egenskriven låt till just det tillfället och jag har till och med skrivit en schlagerlåt till ett framträdande i min gymnasieskola. 

Att skriva på svenska har alltid känts natuligt men det ställer ganska höga krav då det är svårare att "gömma sig" i sitt modersmål, om man skriver på engelska anser jag att det är lättare att linda in sig i orden. Många sånger och texter ligger hemma och är halvfärdiga och svåra att färdigställa och det kan ta flera månader veckor innan man tar upp låtarna igen för att försöka få till det medan jag ibland får ihop en bra låt på 15 minuter. Det är så olika hur det där går till och jag har skrivit alla mina sånger på olika sätt, ibland texten först, ibland melodin eller bara en ackordföljd. 

Listan på musik och artister/band som inspirerar mig i mitt eget skrivande kan göras oändligt lång men några värda att nämna är; Bo Kaspers orkester, Katie Melua, John Mayer, Lars Winnerbäck, Linnea Henriksson, Veronica Maggio, Regina Spektor, Ed Sheeran, John Newman, Barbro Hörberg, Kent, First Aid Kit, Laleh, Ted Gärdestad mm, osv, etc.

Jag känner på mig att stunden då jag lanserar min egna musik inte är alltför långt borta, så håll ut! 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln