MusikDirekt

Den nya loggan Den nya loggan

På fredag ska jag sitta med i juryn för musiktävlingen MusikDirekt i Nyköping. Jag har själv deltagit i tävlingen flera gånger med bandet Tripsis, där jag var med och sjöng, och sista gången vi tävlade nådde vi så långt som till Riksfinalen, riktigt kul! Det är en superrolig tävling och jag lärde mig otroligt mycket av att vara med, man får också bra kritik av juryn efter framträdandena, ibland väldigt tufft och svårt att ta till sig, speciellt när man är i femtonårsåldern. Bland annat fick bandet kritik att "sångerskan ser osäker ut" vilket absolut stämde då men som jag själv tycker att jag utvecklat otroligt mycket sedan dess. Att ta emot kritik som handlar om ens scenprestationer är jobbigt för de flesta då det är en väldigt märklig och "utsatt" roll. Sång handlar, för många, mycket om självförtroende, humör och känsla. För min del har det dock blivit så mycket lättare att ta emot kritik om den är konstruktivt riktad men oftast är jag själv den största kritikern av mina framträdanden. 

Att sjunga i ett band var aldrig riktigt min grej men jag tycker självklart det är kul när jag får samarbeta med andra musikaliskt, jag har ett sådant gig framför mig som jag ska berätta mer om vid ett senare tillfälle.

Btw så har tävlingen förnyat sin logga sedan jag var med och reglerna är även annorlunda, det ska bli så spännande att sitta i juryn!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln