I år arrangerar jag två välgörenhetskonserter, Kulturhjälpen. Konserten spelas Fredag 25 november och lördag 26 november på Strängnäs Kulturskola. Alla pengar går oavkortat til de två organisationerna Kampi Ya Motos barn och Wale Wale, som båda arbetar i Kenya för barn och ungdomar.

Biljetter köps på plats eller på internet, 100 kronor i inträde. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Det är återigen dags att spela min omtyckta musikteaterföreställning Förr i världen var himmelen blå. Liksom i april i år kommer den spelas på Boulevardteatern i Stockholm lördagen 1 oktober kl.19:00.

Jag ser så fram emot detta och efter förra gången kände jag att föreställningen inte var riktigt färdigspelad ännu. Den har varit så uppskattad av publiken som varit och tittat, självklart av Barbro Hörberg-fans men även av personer som aldrig hört talas om henne, och i alla möjliga åldrar. Det gör mig så oerhört glad, dels att hennes sånger får leva vidare, dels att jag får så fina kommentarer om att jag verkligen gör repertoaren rättvisa, att det blir en ny häftig dimension med tanke på hur ung jag är. 

Jag ska passa på och citera ur en recension som skrevs om min föreställning när jag spelade den på Boulevardteatern i april, mannen som skrivit den är en musikälskare och en riktigt Hörberg-kännare, det gör mig så oerhört glad och stolt att läsa hans ord och därför vill jag dela med mig av dessa:

"När Ellinore tolkar Barbro blir det som ett möte mellan dåtid och framtid. Att höra henne göra de här 70-talsmonologerna berör på ett särskilt sätt eftersom det just är ett möte mellan det nya och det gamla. Hon gör det med äkta känsla.
Jag liksom ser det förflutna och framtiden flyta ihop på scen i Ellinores gestalt och uttryck. Hon är en mycket begåvad ung artist"


"Tjejen sjunger helt enkelt jättebra. Och uttrycksfullt. Det räcker nämligen inte riktigt med att sjunga bra när man ska göra Barbros uttrycksfulla låtar. Det krävs mer. Det krävs själ och känsla. Hon gör det med inlevelse, med sin starka närvaro och uttrycksfullhet."

Jag hoppas verkligen vi ses i Oktober!

Läs hela inlägget »

På fredag 8 juli ska jag framträda på Printz bageri i Stallarholmen. Jag och min vän Maja ska bjuda på en konsert med sånger av Bo Kaspers Orkester. Vi Har båda en stor förkärlek till bandet och älskar verkligen deras musik, därav föddes idén att göra något med sångerna som vi tycker så mycket om att sjunga. Vill man komma och titta är det bra att boka bord på 0152-422 30. Läs gärna mer om kvällen här!

 

Läs hela inlägget »

På torsdag ska jag underhålla på Dalarö Skans utanför Stockholm. Det kommer förhoppningsvis bli en toppenkväll med härlig stämning och god mat. Man tar sig dit med båt och jag kommer underhålla från ca kl 19 och bjuder på massa härlig sommarmusik. 
Det är alltid roligt att spela på nya ställen och möta ny publik, dessutom roligt när det är en bit hemifrån och man får vidga sina vyer.

Jag försöker tänka hur det var att trubadura innan jag tog körkort, så himla osmidigt att behöva be om skjuts varje gång, skönt att jag slipper det nu! Men för att ta mig till Dalarö Skans måste jag dessutom ta båt, blir spännande med alla grejer...

Jag kommer även dit och spelar torsdagen 28 juli. Hoppas vi ses!

Läs hela inlägget »

Denna onsdag och även veckan innan höll jag i Musikquizen på Harrys i Strängnäs. Det är alltid roligt men svårt att hitta på quiz, att veta rätt svårighetsgrad osv. Sen när man gjort ett antal quiz blir det svårare att hitta på nytänkande frågor. Men det är superskoj att hålla i quizen och även spela efteråt. Nästa gång är inte förrän i slutet på Juli men innan dess har jag en hel del andra spelningar.

Läs hela inlägget »

Sommaren är i full gång och högsäsongen för mig som trubadur startar. Jag har en hel del inbokat i sommar, trubadurkvällar, Quiz och bröllop.

Förra lördagen hade jag förmånen att sjunga på ett så fantastiskt fint bröllop här i Strängnäs. Jag medverkade både på vigseln och under minglet och jag har dessutom fått ta del av en bild från detta tillfälle!

Jag ser fram emot en härlig sommar med både ledig tid, framträdanden och planering för kommande projekt!

Läs hela inlägget »

Nu har jag landat efter helgen på Boulevardteatern då jag spelade min föreställning. Det var en fantastisk upplevelse på många sätt, att få framträda på scenen och känna att allt sitter där de ska,  samarbetet med en grymt proffsig tekniker, alla fina ord från människor i publiken. Jag spelade alltså två föreställningar en på lördagen och söndagen, båda två gick väldigt bra och det var så skönt att själv känna sig nöjd, även om man alltid eftersträvar perfektion! 

Jag har fått mersmak och vill så gärna spela föreställningen igen då många tyvärr inte kunde komma och efterfrågade fler föreställningar framöver. En av besökarna skrev en otroligt fin recension som man kan läsa här

I helgen är det 40 år sedan Barbro Hörberg gick bort 43 år gammal i bröstcancer och jag hoppas och tror att hon hade varit glad att veta att hennes verk får leva vidare och inspirera. Jag är oerhört tacksam att jag upptäckte hennes underbara repertoar och så glad att jag vågade satsa på att göra ett sådant här projekt. Så håll utkik, det kommer fler tillfällen att se föreställningen framöver och till alla som kom och tittade vill jag ge ett stort TACK! 

Läs hela inlägget »

Många av spårvagnarna i Göteborg är döpta efter kända personer och jag hittade en personlig favorit under min vistelse!

Läs hela inlägget »

Igår framträdde jag på Club Bellman i Göteborg med Barbro Hörberg-visor. Det var jätteroligt och flera Hörberg-fans hade hittat dit. Idag passade jag på att besöka Barbros grav på Östra kyrkogården i Göteborg. Inte helt lätt att hitta då kyrkogården är enorm, 25 hektar! När jag väl hittade dit var fint även om västkusten visade sitt rätta jag med hagelstorm precis då.

Läs hela inlägget »

På onsdag åker jag till Göteborg för att framträda på Club Bellman som är en centralt belägen visklubb. Jag ska framträda med ett Barbro Hörberg-program och jag har sett fram emot detta oerhört mycket, det blir nog en perfekt uppladdning inför min föreställning Förr i världen var himmelen blå som ju är baserad på hennes sånger. Inom visgenren är det vanligtvis manliga vissångare som brukar uppträda och oftast tolkar de sånger skrivna och framförda av män i original, vilket inte är så konstigt då det finns oerhört många fler! Därför blir en rolig kontrast med Hörberg som skrev ur ett kvinnligt perspektiv. Eftersom hon är född och begraven i Göteborg hoppas jag att kanske någon släkting till Barbro hittar dit. Info om Club Bellman hittar du här.

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln