Vad spelar du för nåt?

Jag får ofta frågan av arrangörer, vänner och bekanta vad för sånger jag spelar och har på min repertoar. Då brukar jag svara att jag nog spelar allt! Visst är det en sanning med modifikation men är det något jag är nöjd med och ser som en av mina styrkor som trubadur, är det min breda repertoar som innehåller musik från tidigt 1900-tal fram tills året 2014. Visst händer det ibland att jag får förslag på låtar att sjunga som jag inte ens hört talas om och nångång önskas någon riktig klassiker som jag ännu inte lärt mig men nästan varje gång jag spelar någonstans får jag beröm för min bredd och det gör mig så glad!

Om någon frågar vad jag spelar helst svarar jag ofta svenska visor och anledningen är ju att det gör sig väldigt bra med gitarr och sång. Även om jag får önskningar på sånger jag inte spelat förr så kan jag oftast köra en refräng eller en vers och bara man har någorlunda koll på texten så funkar det bra! Så när ni är på någon spelning med mig, önska låtar! Det är så jag lär mig nya och breddar min repertoar ännu mer.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln