Att sjunga på begravning

Att sjunga på begravning är nog det svåraste sånguppdraget enligt mig. En begravning är en så otroligt viktig stund och det finns så många känslor och personliga band till sångerna som önskas och självklart till den som gått bort. Det är otroligt viktigt att göra ett bra jobb och föra in känsla i sången men ändå försöka att inte bli för känslomässigt berörd. Det är en ära att få en sådan viktigt förfrågan och även om det handlar om att sjunga två låtar krävs det mer övning än man kan tro. Alla begravninger ser ju också olika ut, ibland får jag förfrågan om att spela upp till fem låtar och då får man se upp så man inte hamnar allt för mycket i centrum och stjäl uppmärksamhet.

 

Att sjunga på begravningar är en extremt bra övning då det som sagt krävs mycket av en. Jag fick nyligen en förfrågan om att sjunga på en begravning nu i November och självklart tackade jag ja, För stunden övar jag  därför för fullt på två begravningslåtar för att göra det så bra som det bara kan bli.   

 

/Ellinore

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln